Sådan laver du selv gelnegle

I dag er gelnegle blevet en fast del af mange kvinders skønhedsrutine. Lær, hvordan den også kan blive en del af din.

Gelnegle har efterhånden været populære i årevis, og med god grund. For flotte gelnegle bruges af mange som et personligt udtryk og en forlængelse af den enkeltes identitet.

Netop derfor er det også skønt at kunne vise personlighed og smag via sine negle og design.

Er du på udkig efter en UV lampe eller det rigtige startkit til at lave gelnegle, så vil du sikkert gerne finde frem til produkter som virker, og en behandlingsprocess, som er til at finde ud af. Dette uanset om du er helt på begynder- niveau eller øvet.

Alt, hvad du skal bruge for at komme i gang, er en startpakke med den type gel, du foretrækker. Fælles for alle typer gels er, at de gerne skal hærdes under lyset fra en UV/LED lampe. Fremgangsmåden og egenskaberne ved hver gel kommer du til at lære mere om i det følgende.

For at få succes med hjemmelavede gelnegle, er det først og fremmest vigtigt at bruge produkter af god kvalitet, men en stor del af det kommer også an på øvelse både af prep og påføring, samt gode rutiner omkring pleje af neglene efterfølgende.

Hos webshoppen Neglefeber kan du finde et kæmpe udvalg af produkter til gelénegle. Shoppen sælger både mærket Makear og også eget brand, The Gel Collection, begge kvalitetsprodukter, som er kendt for god holdbarhed,og som ligeledes er lette at arbejde med.

Det særlige ved webshoppen er dog deres seneste sortiment, som indebærer konceptet 21FREE, hvilket må siges at være banebrydende produkter.

21 FREE konceptet er udviklet med ønsket om at passe på forbrugerne. The Gel Collection, som er navnet på gel- produkterne går under konceptet 21FREE, hvilket betyder at de alle er 100% fri for hema, di-hema, mehq, parabener, formaldehyd, toluen, DBP, kamfer, sulfater og mange flere skadelige og uønskede ingredienser.

Gel- produkter er i sig selv ikke skadelige for neglen, da neglen ikke er levende, og derfor ikke har brug for ilt. Dog er det meget vigtigt, at du overholder reglerne for brug af gels, og derfor altid undgår at hærde gelen, hvis den er i direkte kontakt med huden. Samtidig kan acetone til aftagning af gel være hårdt for hud og negle over længere tids brug. Men netop derfor er der nu udviklet en særlig Fast Acetone Remover til netop at mindske tiden for aftagning, og denne er både tilført mineraler og naturlig olie for at være ekstra skånsom og genoprette sundheden i neglen.

Fordele ved selv at lave gelnegle i hjemmets komfort

 Gør du gelénegle- behandling til en del af din skønhedsrutine i hjemmet, vil du kunne flere fordele, både i form af en økonomisk besparelse, idet du selv kan lave dem, men også besparelsen af tid, i forhold til at skulle gå til en negletekniker hver gang.

Vælger du at bruge produkter til hjemmebrug eller en komplet startpakke, frem for at få lavet gelnegle hos en professionel, så vil udgiften ved et sæt nye negle hurtigt være mindsket.

En Gel Premium startpakke koster ca. det dobbelte som den generelle pris for et sæt gelnegle med evt forlængelse eller pynt hos mange skønhedsklinikker.

Køber du til gengæld en komplet Gel- startpakke får du istedet foruden ekstra skabeloner og tips, gele til rigtig mange gange, istedet for 1-2 behandlinger på en klinik.

Lær mere om den enkelte type gel og dens fordele:

Gel Polish

Gel Polish lyder for mange som en neglelak, men der er dog en lille forskel. Gelen ligner og opfører sig meget som almindelig neglelak, men har en langt bedre holdbarhed.

Gel Polish findes, ligesom neglelak, et væld af farver og indenfor typer af gels, er her oftest også det største udvalg.

Forskellen fra neglelak er dog, at Gel Polish er en hybrid mellem almindelig neglelak og en gele, hvilket giver den en enorm holdbarhed, som kan resultere i, at farven forbliver pæn op til 2-3 uger. Men ligesom ved neglelak, kan Gel Polish tages af med Acetone, når tiden er inde til en nye farve eller opfriskning.

Rubber Base

Sammenlignet med Gel Polish er Rubber Base lidt tykkere i sin konsistens, og derfor kan den bruges både alene og som en forstærkende base under Gel Polish. Ligesom ved neglelak og Gel Polish findes Rubber Base i rigtig mange forskellige farver. Rubber Base er for mange en favorit pga dens egenskaber.  Gelen er udviklet til at være bøjelig og er der mere hårdfør overfor slag og stød og bøjer naturligt med neglen, hvilket kan forhindre den i at knække.

Rubber Base er særlig god til let forstærkning af den naturlige negl og kan beskytte og styrke dine negle, mens de vokser sig sunde og stærke under.

Polygel

Polygel adskiller sig på flere måder fra andre gels. Selve produktet kommer i en tube og produktet formes/ duppes med en pensel oven på den naturlige negl. Med Polygel har du mulighed for at få præcis den form du ønsker, og du har god tid til at opbygge neglens form over flere omgange, hvor hvert lag hærdes under UV/LED lys. Til slut files til for at skabe den rigtige form og endelige længde.

Polygel findes typisk kun i basisfarver, men du kan altid påføre en farve i Gel Polish ovenpå.

Builder Gel og Builder Base

Disse gels er begge gode valg, hvis du ønsker at forstærke dine negle, men gerne vil kunne bygge lidt længde på neglen. Begge gels er meget hårdføre, og kan klare lidt mere i det daglige samt tilføre styrke til dine naturlige negle. Builder Gel kan for nogle kræve lidt mere øvelse og tilvænning til at forme gelen rigtigt, men med lidt øvelse bør de fleste hurtigt kunne komme efter det. Fordelen ved denne type gele er, at du kan tilpasse neglen længe, indtil du opnår det ønskede resultat. Builder Base er en gel på flaske ligesom en neglelak, men gelen kan også bygges op over flere omgange indtil den rigtige form er nået.

Efter ca 3 uger vil det være tid til at fylde den frie kant på neglene op igen. Vil du gerne helt tilbage til din naturnegl som før, skal geleen files ned med en neglefil, enten ved håndkraft eller ved brug af en elektronisk fil.

Soft gel press on tips

Negle tipper kan være en hjælp, hvis du ønsker form og længde, men ikke før har prøvet at påsætte gel eller forstærke selv. Metoden er simpel og let at gå til, hvis du gerne vil starte lidt forsigtigt.

Du får et kit med negletipper af tynd plast og når du har sikret dig at størrelsen passer til din negl, skal hver tip blot limes på med tilhørende negle- lim og trykkes forsigtigt ned ovenpå din naturlige negl. Oplever du udfordringer med hæftning til neglen, kan et lille tip være at bruge Rubber Base som lim, hvilket for nogle hæfter endnu bedre. 

Lad dig inspirere og del

Negleteknik og trends er altid under udvikling, og du vil sikkert altid kunne finde inspiration fra influencers og sociale medier. Idet at måden, hvorpå gelenegle laves også ændres gennem tid, vil der sikkert komme endnu flere hjælpemidler og bedre måder at lave gelnegle på.

Så søg ny viden, hvis du oplever udfordringer, og lad dig inspirere undervejs. Så vil du sagtens kunne få flotte gelnegle som en del af din skønhedsrutine.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *